PİLİÇ BUT DOLMASI

Kişilik

Dakika

Malzemeler :

4 adet but

Her birinin içini doldurmak için

2 yemek kaşığı pirinç 

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Hazırlanışı :

Butların üzerindeki derileri çıkarmadan tam ortasından baştan sona kadar kesin. İç malzemesini hazırlayın pirinci yıkayıp üzeri 1 parmak geçecek kadar su koyun ve pirinci suyu çekene kadar haşlayın, haşlanırken içine baharatları ilave edin ve karıştırın. Suyu çekince ocaktan alıp butların içine doldurun ve ister dikin ister kürdanla ağzını kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyup yaklaşık yarım saat pişirin.