Yiyecek & İçecek İşletmeciliği Eğitimi

Yiyecek-İçecek sektöründe profesyonel işletmeci olarak çalışmak isteyen veya restorant-cafe açmak ve işletmek isteyen kişiler için tasarlanmış bir programdır. Bir restoranın ön ve arka bölümlerinin planlaması ve yönetimi, restoranın kurulusundan işletmeye alınmasına kadar geçen süreçte izlenmesi gereken prosedürler gibi konularda profesyonel beceriler edindirmeye yönelik bir eğitim programı verilir. Mutfak planlaması, mutfak için doğru ekipman seçimi, mutfak terminolojisi, yer ve konsept seçimi, maliyet kontrolü, satın alma, pazarlama, personel seçimi ve eğitimi, hizmet standardı oluşturma vb. konularda alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifikaları verilir.

EĞİTİM PROGRAMI
1. HAFTA
  • Uygulamalı Temel Aşçılık Eğitimi
  • Lokasyon, yer seçimi ve işletme konsepti yapılması
  • Fizibilite çalışmaları
  • Projenin hazırlığı ve dekorasyon yapılması
  • Açılış hazırlıkları aşamaları, hukuki yapılanmalar, muhasebe hazırlık çalışmaları
2. HAFTA
  • Uygulamalı Temel Aşçılık Eğitimi
  • Elektronik ısıtma soğutma havalandırma klima ve aydınlatma sistemleri
  • Malzeme parstocklarinin yapılması, satın alınması ve depolanması
  • Zaman Yönetimi
  • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, pazarlama ve elektronik pazarlama faaliyetleri
3. HAFTA
  • Uygulamalı Temel Aşçılık Eğitimi
  • Bütçe planlaması
  • Şarap Kültürü
  • Risk yönetim ve güvenlik
4. HAFTA
  • Uygulamalı Temel Aşçılık Eğitimi
  • HACCP Ve Temel Hijyen Kavramı
  • Personel görevlendirmeleri
  • İçki ve yemek uyumu
5. HAFTA
  • Uygulamalı Temel Aşçılık Eğitimi
  • İşletmelerde personel seçimi ve ise alma süreci
  • Etkili personel yönetimi
  • Satış artırıcı teknikler
  • Sipariş alma teknikleri
6. HAFTA
  • Uygulamalı Temel Aşçılık Eğitimi
  • Menülerin Planlanması ve Hazırlanması
  • Menü Fiyatlandırılması
  • Kahve ve sıcak içecekler eğitimi
7. HAFTA
  • Uygulamalı Temel Aşçılık Eğitimi
  • Ekipmanların kullanım, temizliği ve depolanması
  • Servis standartları
  • Misafir ilişkileri ve iletişimi
  • Misafir memnuniyeti
8. HAFTA
  • Uygulamalı Temel Aşçılık Eğitimi
  • Temel bar uygulamaları, Alkollü içeceklerin hazırlanması servis ve sunumu
  • İlk yardım
  • Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Yazılısı

Ayrıca Eğitim başından itibaren Tüm katılımcılara el notları verilecek. Katılımcılar eğitimi takip ederken ayni zamanda da bu el notları sayesinde konu ile birlikte adım adım ilerleyerek:

- Hayali fizibilite yaparak,

- Hayali bütçe oluşturup,

- Hayali bir işyerinin açılışını yaparak,

- Hayali personeli ise alıp, hayali satışlar yaparak kendilerini geliştirecekler.

Eğitim süresi içinde Önceden Belirlenmiş bir işletme ziyaret edilerek o işletme yapısı ile alınan eğitim konuları pekiştirilecektir.

Eğitim Ücreti ve Dönem Başlama Tarihleri,
Ders Gün ve Saatleri

(KDV Dahil)

>Eğitim Süresi

2 AY