EKS GASTRONOMİ

BAHARATLI PİLAV

BAHARATLI PİLAV



Malzemeler:


1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 adet karanfil
1 adet vanilya çubuğu
1 adet tarçın çubuğu
1,5 lt hindistancevizi sütü
½ kahve fincanı kuru üzüm
1 yemek kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
½ çay kaşığı tarçın
Tuz



Yapılışı:


Büyük bir tencere içerisine pirinci ve suyu koyup kaynatın. Karanfil, vanilya çubuğu ve tarçın çubuğunu da koyun. Sıkça karıştırarak, orta dereceli ateşte iyice kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşin derecesini azaltıp 20 dakika pirinçler suyunu iyice çekene kadar pişirin. Daha sonra hindistancevizi sütü ve kuru üzümü ilave edin. Tuz, limon kabuğu rendesi ve tarçını da ekleyin. Karışımı servis kaselerine aktarıp servis edin.