EKS GASTRONOMİ

SUCUKLU AYÇÖREĞİ

SUCUKLU AYÇÖREĞİ



Malzemeler:


2 su bardağı un
1/2 su bardağı margarin
2 adet patates
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz

İç harcı için;
½ adet kangal sucuk 
1 adet domates
1 adet biber 
½ su bardağı kaşar peyniri 




Yapılışı:


Haşlanmış patatesi rendeleyin. Un, erimiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve bir tatlı kaşığı tuzu karıştırın. İyice yoğurun, hamurdan ceviz büyüklüğünde dört parça koparın. 
İç malzemesi için;
Sucuğu kendi yağında kavurun, biber ve domatesle soteleyin. Oval açtığınız hamurların içine sucuklu harcı koyun. Hamuru rulo yapın. Ay şekli verin, üzerine yumurta sarısı sürün. Kaşar peynirini serpin. Orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.