EKS GASTRONOMİ

KÖRİLİ BEZELYE ÇORBASI

KÖRİLİ BEZELYE ÇORBASI



Malzemeler:


2 su bardağı bezelye
1 adet orta boy soğan
1 adet küçük havuç
1 adet orta boy patates
½ çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı köri tozu
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı süt



Yapılışı:


Sebzeleri, baharatları ve 1 bardak tavuk suyunu orta boy bir tencerede bir araya getirin. Sebzeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Karışımı bir blender veya mutfak robotuna aktarıp püreye dönüştürün. Blender hala çalışmaktayken diğer 1 bardak tavuk suyunu da ekleyin. Karışımı tekrar tencereye alın. Sütü de ekleyin. Ara sıra karıştırarak bir süre daha pişirin. afiyet olsun.