RENKLİ BİBERLİ BORANİ
Kişilik
Dakika
Malzemeler :
1 adet kırmızı Amerikan biberi
1 adet sarı Amerikan biberi
1 adet yeşil Amerikan biberi
3 diş sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
¼ demet dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı :
Biberleri küçük küçük doğrayıp, sıvıyağda kızartın. Kızaran biberleri kevgirle yağdan çıkararak bir kağıt havlu üzerine alın ve yağın iyice süzülmesini sağlayın. Sarımsakları ezin, dereotunu ince ince kıyın ve süzme yoğurtla karıştırın. Kızaran biberleri bir tabağa alın. Üzerine hazırladığınız yoğurdu ve zeytinyağını gezdirin. Soğuk olarak servis edin.