PAMUK ŞEKERLİ KURABİYE
Kişilik
Dakika

Malzemeler :
150 gr un
110 gr tereyağı
50 gr pudra şekeri
15 gr yumurta akı
1 tutam tuz ve vanilya
150 gr beyaz çikolata (ufak doğranmış)
2 paket pembe renkli pamuk şeker
Hazırlanışı :
Tereyağı, pudra şekeri, yumurta akı, tuz ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip çok sert olmayan bir hamur elde edin. Tezgaha un serpip merdane yardımıyla hamuru açın ve kurabiye kalıpları ile kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede 8-10 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tel ızgara üzerine alın ve soğuması için bekletin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş kurabiyeleri erittiğiniz çikolataya batırın. Pamuk şeker ile süsleyip servis edin.