NAR EKŞİLİ İMAM BAYILDI

Kişilik

Dakika

Malzemeler :

6 adet patlıcan

6 adet kuru soğan

2 adet domates

400 ml sızma zeytinyağı

2 yemek kaşığı toz şeker

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 adet sarı biber

1 adet kırmızıbiber

2 dal kekik

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı beyaz biber

Hazırlanışı :

Patlıcanları alacalı soyun ve istediğiniz küçüklükte kesin. Dolduracağınız yerini ortasından bıçakla yarıp yağda kızartın. Diğer yandan söğüşlük doğradığınız soğanı orta ateşte pişirmeye başlayın. Soğanı soteledikten sonra dilim dilim doğranan sarımsağı, salçayı ve rendelenen domatesleri ekleyin. Soğanlar tam pişip suyunu çektikten sonra tuz, şeker ,biber ekleyip tadını kontrol edin ve soğumaya bırakın. İçlerini yardığınız patlıcanlara harcı doldurun. İmambayıldının üzerine sarı , kırmızı biberleri de dekor olacak şekilde doğrayın ve 160 derece fırında renk almasını sağlayın. İmambayıldıyı fırından alın ve soğutun. Üzerini taze kekik dallarıyla süsleyin. Tatlı kaşığıyla sızma zeytinyağını üzerinde gezdirip aromasını arttırarak servis edin.