KESTANELİ MACARON
Kişilik
Dakika

Malzemeler :
150 gr pudra şekeri
150 gr toz badem
150 gr yumurta akı
150 gr toz şeker
İç kreması için
300 gr krema
450 gr fildişi çikolata
50 gr tereyağı
1 damla pembe jel gıda boyası
150 gr kestane şekeri
Hazırlanışı :
Pudra şekeri ve toz bademi önce rondodan sonra elekten geçirin. Ayrı bir kapta yumurta akı ve toz şekeri çırpın. Bu iki karışımı birbirine aşağıdan yukarı katlayarak karıştırın. Karışımı sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine eşit yuvarlaklar sıkın. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 12 dakika pişirin.
İç kreması için, bir tencerede kremayı kaynatın. Kaynattığınız kremayı ocaktan alıp fildişi çikolatayı ve tereyağını içine ekleyip karıştırın. Karışımı buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dolaptan çıkarttığınız karışımın içine pembe jel gıda boyasını ekleyin. Mikserle çırpıp sıkma torbasına doldurun. Pişirdiğiniz macaron’ların yarısının üzerine kremayı sıkın. Kestane şekerini elinizle ufalayarak küçük parçalara bölün. Ufalanmış kestane şekerlerini kremaların üzerine serpin. Kalan macaron’lar ile kremalı macaron’ların üzerini kapatın. Afiyetle yiyin!