KESTANE ÇORBASI

Kişilik

Dakika

Malzemeler :

3 yemek kaşığı tereyağı 

1 orta boy tatlı soğan

1 adet kereviz 

5 su bardağı sebze suyu 

400 g soyulmuş kestane 

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı krema

Süslemek için;

1 yemek kaşığı maydanoz( ince kıyılmış)

Pulbiber

Zeytinyağı

Hazırlanışı :

Soğanı ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Bir tavaya tereyağını koyup eritin. Hafifçe soteleyin. Sebze suyu ve kestaneyi ilave edip kestaneler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Çorbayı ocaktan alıp soğutun. Çorbayı pürüzsüz olana kadar mutfak robotundan çekin. Tekrar çorbayı ocağa alıp, krema, süt, tuz ve karabiber ekleyip sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Pulbiberi bir tavada zeytinyağı ile ısıtın. Çorbayı kaselere aktarın, üzerine pulbiberli yağ gezdirin, kıyılmış maydanozla süsleyip servis edin.