ÇERKEZ TAVUĞU

Kişilik

Dakika

Malzemeler :

6 dilim tost ekmeği

2 adet haşlanmış tavukgöğsü

2 bardak ılık süt

½ bardak ceviz içi

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı :

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin ve içlerini bir kabın içine koyun. Üzerine 1 bardak ılık süt ilave edin ve yumuşaması için bir kaşıkla hafifçe ezin. Tüm sütü ekmeklere iyice yedirin. Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım bardak çekilmiş cevizi,1 tatlı kaşığı tuz, 2 diş ezilmiş sarımsak ekleyin. Önceden haşladığınız tavukları ince ince parçalar halinde bölerek diğer malzemelerin üzerine ilave edin. Kıvamını oluşturmak için üzerine 1 bardak daha ılık süt ekleyin ve tüm malzemeleri yoğurun. 2 dakika yoğurduktan sonra Çerkez tavuğunu hazırlama işlemi tamamdır. Sosunu oluşturmak için bir tavanın içine 2 yamak kaşığı sıvıyağ ekleyin ve üzerine 1 yemek kaşığı kırmızı pul biberi dökün. Biber yağın içinde köpürünce altını kapatın ve kenara alın. Hazırladığınız tavuğu servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız biberli sosu dökerek servise hazır hale getirin.