BABAGANUŞ TERİN

Kişilik

Dakika

Malzemeler :

100gr.  patlıcan
50 gr.  ıspanak
50 gr  kırmızı biber
50 gr.  sarı biber
30 gr.  közlenmiş konserve kırmızı biber
50 gr.  akdeniz yeşillikleri
1 çorba kaşığı  sızma zeytinyağı
5  gr.  fesleğen
5  gr.  maydonoz
5  gr.  frenk soğanı
1 çay kaşığı  tuz
1 çay kaşığı  karabiber

Hazırlanışı :

Patlıcanımızdan çok ince dilimler aldıktan sonra kalan patlıcanlarımızı közleyip soyuyoruz.İnce dilimlerimizi zeytinyağı tuz karabiber ile lezzetlendirip
ızgaralıyoruz.Diğer yanda biberlerimizi 15 dakika 170 derecede fırınlıyoruz.Daha sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıklıyoruz.Ispanaklarımızı tuzlu
kaynamaktamolan suyumuzun içerisine 1 dakika kadar atıyoruz ve sudan alıyoruz ve hemen buzlu suda renginin de solmasını önleyecekı şekilde pişme işlemini
durdurmuş oluyoruz.Daha sonra terin kalıbımıza streç film seriyoruz serdikten sonra Izgaraladığımız patlıcanlarımızı terin kalıbımıza terinimizin dış ka-
buğunu oluşturacağı için aralık bırakmadan yerleştiriyoruz.Daha sonra kestiğimizde nasıl gözükmesini istiyorsak o şekilde közlenmiş patlıcanımızı,fırınlan-
mış biberimizi ve ıspanaklarımızı terin kalıbımızın içerisine yerleştiriyoruz en üstkısma geldiğimizde ızgara patlıcanlarımızı kullanarak terinimizi kapatıp
sarıyoruz buzdolabında dinlendiriyoruz ve soğuyunca dilimlemeye başlıyabiliriz.Yanındada akdeniz yeşillikleri üzerinede çok ince kıyılmış sarı ve kırmızı
biber koyuyoruz limon zeytinyağı ile lezzetlendiriyoruz.Tabağımızada dekor olarak mutfak robotunda püre ettiğimiz konserve közlenmiş biber püresi ve blender
yardımı ile maydonoz,frenk soğanı,fesleğenden oluşan taze baharat karışımı ile sızma zeytinyağını karıştırıyoruz çıkan karışımımızı süzüyoruz ve tabağımıza
bu renkli yağımızıda döküyor ve tabağımızı süslüyoruz.