PİLİÇ KANATLI KURU FASULYE
Kişilik
Dakika
Malzemeler :
400 gr kuru fasulye
600 gr kanat (yaprak kısmı)
200 gr sivri biber
300 gr kuru soğan
100 gr domates salçası
4 diş sarımsak
35 gr tuz
10 gr kuru fasulye
100 gr tereyağ
10 gr pul biber
Hazırlanışı :
Bir gün önceden ıslattığımız fasulyelerimizi yıkayıp suda haşlayalım .Derin bir tavada soğan ve sarımsakalrımzı kavuralım salçayı ekleyerek katı bir soso elde edelim.Biraz yumuşamış olan fasulyeleri ekleyerek derin güveç içine kanatlarıda koyalım .Üstüne küp doğranmış biberleri ,domatesleri ve tereyağınıda ekleyerek güveçimizin ağzını iyice kapatıyoruz.1 saat 30 dakika piştikten sonra servise hazır duruma getiriyoruz.