PASTIRMALI FINDIK LAHMACUN

Kişilik

Dakika

Malzemeler :

10 gr maya

150 gr un

50 ml su

50 gr antrikot pastırma

20 gr dolmalık biber

4 adet kiraz domates

1 adet kemer patlıcan

1 demet roka

1 adet kırmızı soğan

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı :

Un, su ve mayayı karıştırın. Maya gelişinceye kadar bekleyin ve bol unla tezgaha ve merdaneye yapışmayacak şekilde 12-15 cm çapında daireler açın. Bu sırada patlıcanları ateşin üzerinde (bu evdeki elektirikli veya gazlı ocak olabilir) közleyin, soyun ve kuşbaşı doğrayın. Közlenmiş patlıcanları soğutulmuş bir halde hamura yayın , üzerine dolmalık biberi çekirdeklerini çıkardıktan sonra jülyen doğrayın ve bir iki dilim patlıcanın üzerine koyun. İkişer dilim pastırmanın çemenlerini sıyırın sonra rulo yapıp biberiyle yan yana gelecek şekilde patlıcanın üzerine koyun.  Kiraz domatesleri de yıkadıktan sonra pastırma ve biberden kalan üst kısma gelecek şekilde yerleştirin. Bu malzemeleri yerleştirdikten sonra hamurun iki ucunu büküp yapıştırarak pidedeki gibi kayık şekli verip tepsiye yerleştirin. Bu sırada rokayı yıkayıp kurulayın. Sonra keskin bir bıçakla ezmeden ince ince kıyın. Kıydıktan sonra yine doğranmış kırmızı soğanları kıyıp rokaya ekleyin, sızma zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyip tuz ve biberle lezzetlendirin. Greyfurdu elinize alıp en üst ve en altında iç kısmı gözükecek şekilde kabuğundan halka şeklinde kesin. Daha sonra bıçak yardımıyla soyarak sırt kısımlarını zarsız kalmasını sağlayın ve sırt kısımlarından greyfurdun dilimlerinin kabuksuz bir şekilde çıkmasını sağlayın. Servis ederken mini lahmacunları bir araya dizin yanında ise küçük sos kaplarında salata ve greyfurt dilimlerini sunun.