LİMONLU PİLİÇ BUT
Kişilik
Dakika
Malzemeler :
4 adet kemiksiz but
1 adet limon
25 gr fesleğen
4 diş sarımsak
100 gr arpacık soğan
25 gr taze kişniş
100 ml zeytinyağı
Garnitür için:
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı şeker
Tuz
Beyaz biber
Hazırlanışı :
Bütün malzemeleri küçük küçük doğrayın ve bir kapta karıştırın. Açılmış tavuk butlarını bu karışım ile 15 dk marine edin. Daha sonra tavukları 180 derecede ısıtılmış fırına bir tepsi içinde sürün. Fırında 20 dk bekletin. Diğer yanda soğanları küp küp doğrayın. Tavaya şekeri koyun ve renk değiştirene kadar bekleyin. Ardından soğanları tavaya ekleyin. Soğanlar iyice karamelize olan kadar kavurun. Beraber servis edin.