DÜRÜM ÇEŞİTLERİ

Kişilik

Dakika

Malzemeler :

Lavaş için;

100 gr Un

5gr Maya

5gr Tuz

Füme somonlu için:

40gr Krem peynir

10gr Dere otu

5gr sarımsak

5gr kuru soğan

160gr füme somon

20gr salatalık

20gr roka

sebzeli için:

40gr labne

5gr sarımsak

5gr maydonoz

5gr tazekekik

5gr frenk soğanı

120gr patlıcan

80gr kabak

80gr sarı biber

80gr kırmızı biber

10gr fesleğen

30gr marul

20gr sızma zeytinyağı

5gr tuz 

5gr karabiber

füme hindili için;

20gr mayonez

5gr tarhun

60gr kornişon turşu

30gr akdeniz yeşilliği

200gr füme hindi

80gr havuç

Hazırlanışı :

Lavaşımız için un su,tuz ve mayamızı istediğimiz kıvama gelinceye kadar karıştırıp hamuru yapıp hamurumuz gelişinceye kadar bekliyoruz.Hamurumuz gelişince tezgahımızı unlayıp pazılar halinde ayıdığımız hamurumuzu açıp lavaşlarımızı fırınımıza veriyoruz isteğimize göre lavaşımızı sade yapabileceğimiz gibi yumurta sürüp susam dere otu ile de süsleyebilir hatta sert yapılı yöresel peynirlerimizin de cok az rendesinden serpiştirerek lavaşımızı tatlandırabiliriz.

Füme somonlu Dürüm için ;

krempeynir,sarımsak kıyılmış dereotu,ince kıyılmış kurusoğanımızı karıştırıp bir sos eldeediyoruz. Bu işlem için krem peynirimiz oda sıcaklığına gelmelidir.

Bu sosumuzu lavaşımıza sürüyoruz daha sonra üzerine roka kaplıyoruzrokanında üzerine füme somon dilimlerimizi diziyoruz.Dizditen sonra ince ince dilimlediğimiz kornişon turşu dilimlerimizi ve salatalık dilimlerimizi koyup lavaşımızı dürüyoruz .Dürdükten sonra verev bir şekilde kesip servis ediyoruz.

Sebzeli Dürüm için;

Frenk soğanı,maydonoz ve kekiğimizi ince kıyıyoruz kıydıktan sonra labne peyniri ile karıstırıp lavaşımıza sürüyoruz.Sebzelerimizi dilimliyoruz.sızma zeytin yağı,tuz kara biberve ince kıyım fesleğenle lezzetlendirip ızgarada pişiriyoruz.Bu sebzelerimizi labnemizin üzerine yerleştirdiğimiz marulların üzerine istediğimiz şekilde diziyoruz .Daha sonra lavaşımızı dürüp verev bir şekilde kesiyoruz ve servis ediyoruz.

Füme Hindili Dürüm için;

Mayonez ve tarhunumuzu karıştırıyoruz.Bu karışımımızı lavaşımıza sürüyoruz.Daha sonra sırasıyla akdeniz yeşillikleri,füme hindi,kornişon turşuve rende havucumuzu koyup dürüyoruz.Verev kesip servis ediyoruz.Afiyet Olsun.