Biyografi

Baba mesleği olan aşçılığa 1991 yılında başladı, mesleğinde kısa zamanda çok yol kat ederek Türk mutfağına farklı bir bakış açısı ve birçok ilki kazandırdı.


1995 yılında ilk defa düzenlenen ulusal aşçılık yarışmasında Türkiye birincisi seçilerek bir ilki gerçekleştirdi.1996 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Dünya aşçılar yarışmasında hamur işi dalında Altın madalya kazanarak yine bir ilki gerçekleştirip uluslararası yemek yarışmalarında Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran isim oldu. Aynı yarışmada yılın en iyi genç aşçısı seçilerek, Türkiye’ye bir kupa kazandırıp yine bir ilki gerçekleştirdi.


1996 yılında kurulan Türkiye Aşçılar Milli takımının ilk üyesidir, 2000 yılından 2005 yılına kadar takım kaptanlığını tek başına üstlenmiş ve takım bu yıllar içerisinde büyük başarılar elde ederek adını tüm dünyada duyurmuştur.2007 yılına kadar da Türkiye Aşçılar Milli takım başkanlığı görevinde bulunmuştur.


2007 yılından 2010 yılına kadar İstanbul Marriott Hotel Asia'da Executive Chef olarak çalışmıştır. Buradan önce sırasıyla Halki Palace Heybeliada, Borsa Restaurant, Çırağan Palace Kempinski, Holiday Inn Istanbul, Crowne Plaza Istanbul, Crowne Plaza Bükreş ve Hilton ParkSA Istanbul gibi otellerde çalıştı. Ayrıca hem Türkiye'de hem farklı ülkelerde; Eric Ruppen, Maximillian Thomae (Movenpick Hotel Istanbul ), Werner Kallenborn ( Inter continental Malta ), Heinze Beck (La Pergola Restaurant – Rome Hilton), Frederic Nef ( Marriott Hotel Paris ) gibi dünyaca ünlü uluslararası bir çok şefle de çalışmıştır.


Katılmış olduğu yerli ve yabancı yemek yarışmalarında 100 den fazla madalya, kupa ve ödül kazanmıştır. Ayrıca 2001 yılından beri uluslararası profesyonel yemek yarışmalarında ve Türkiye’de düzenlenen yöresel yemek yarışmalarında uzman jüri olarak görev almaktadır.


Üyesi olduğu ulusal ve uluslarası sivil toplum kuruluşları;
Mutfak Profesyonelleri Derneği yönetim kurulu üyesi
Avrasya Aşçılar Derneği kurucu ve yönetim kurulu üyesi
Tüm Aşçılar Federasyonu kurucu ve yönetim kurulu üyesi
Chaine des Rotisseurs üyesi
Avrupa Aşçılar Birliği üyesi
Dünya Aşçılar Konfederasyonu üyesi
Anadolu Halk Mutfağı Platformu üyesi
Yaratıcı Türk Mutfağı Platformu üyesi
Unesco tarafından desteklenen IOV’nin Mutfak Kültürleri araştırma gurubu üyesi.


Bir çok ulusal ve uluslararası sempozyum, konferans ve panele katılmıştır. Zaman zaman bu panellerde konuşmacı ve yönetici olarak da yer almaktadır. Özel gastronomi eğitimlerine katılarak her zaman kendini yenilemeyi ilke edinmiştir.


Eyüp Kemal Sevinç aynı zamanda Dünyanın çeşitli ülkelerinde (Singapur, Endonezya, İngiltere, Almanya, Avusturya, İtalya, İspanya, Fransa, Mısır, Malta, Romanya, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, A.B.D ve Rusya) Türk Mutfağı tanıtımlarında da bulunarak Türkiye Turizmine katkılar sağlamıştır. Bu sebeple çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından 2004 yılında yılın en başarılı genç girişimcisi seçilmiştir. 2006 Şubat ayında yayınlanan ilk yemek kitabı “Sonsuz Mönü”, Gülor Şarapları için hazırladığı “Benzersiz Lezzetler” adlı kitabı ve 2009 yılında yayınlanan “Sonsuz Türk Mutfağı” kitapları bulunmaktadır.


Aldığı ödüllerden bazıları;
May – 2007 American Culinary Classic – Chicago / USA
Bronze Medal
February – 2007 Istanbul International Gastronomy Festival
A member of National Committee
October – 2006 Kremlin Culinary Cup - Russia
Gold Medal – Modern Dish
Silver Medal – National Dish
February – 2006 Istanbul International Gastronomy Festival
A member of National Committee
October – 2005 Kremlin Culinary Cup - Russia
Silver Medal – Modern Dish
Bronze Medal – National Dish
February – 2005 Istanbul International Gastronomy Festival
A member of National Committee
March – 2004 Asiacuisine.com & CW Magazine
Chef of the Month
February – 2004 Istanbul International Gastronomy Festival
A member of National Committee
January – 2003 Malta Open Cookery Championships
Silver medal Master Chef Grand Prix
Gold award for Judging and Team Leading
February – 2001 Malta Open Cookery Championships
Silver medal European Community Chef of the Year
Gold award for Judging and Team Leading
February – 2000 Hotelympia 2000
British Open Cookery Championships-London
Gold for Turkish Team, Silver in Duck Category
Master Chef Grand Prix -Bronze with the Team
Open Team Buffet – Bronze with the Team
November – 1998 Malta Open Cookery Championships
Best Hygiene Chef Award
Silver Medal in Modern Cuisine, Avocado Dish and Practical Team Competition with the Team
Bronz Medal in Seafood Flambe, Fish Display and
Master Chef Grand Prix with the Team
Certificate of Merit in Pasta and Team Cold Buffet
February – 1998 Hotelympia 1998
British Open Cookery Championships - London
Gold Medal for Turkish Team, Bronze Medal in First Course Dishes and Master Chef Grand Prix with the team, Certificate of Merit in Fish and Pasta
July – 1998 Chaine Des Rotisseurs
“The best Chef of the Year” Finalist
October – 1997 2nd Turkish Cookery Championship 1997
First Place
February – 1996 Hotelympia 1996
British Open Cookery Championships - London
Best Junior Chef Award, Gold Medal in Pasta Dish Master Chef Drand Prix - 2nd Place with the Team Certificate of Merit in New Zeland Lamb Category
1995 1st Turkish Cookery Championship 1995
First Place


Eyüp Kemal Sevinç 2001 yılından beri çeşitli Ulusal TV kanallarda yemek programları yapmaktadır. Hâlihazırda hafta içi her gün Turkmax'te Her Şey Tadın'da adlı programda yemekleriyle yer alan Eyüp Kemal Sevinç; 2009 yılında Kalamış'ta Hobimle Mutluyum Lezzet Okulunu, 2011 yılı Haziran ayında ise Koşuyolu'nda Anadolu yakasının diplomalı eğitim veren ilk aşçılık okulu olan EKS Mutfak Akademisini kurmuştur. Eyüp Kemal Sevinç, evli ve iki çocuk babasıdır..