Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik

Yeni bir gelecek için EKS...

BAŞVUR

Yaş Aralığı

Stajlı: 18 - 35

Stajsız: 18 - üst sınır yoktur


Eğitim Süresi

8 ay stajlı

4 ay stajsız


Eğitim Ücreti

STAJLI 20.000 TL STAJSIZ 19.000 TL

(Fiyata KDV ve eğitim seti dahildir)

EKS Mutfak Akademisi'nde verilen Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik eğitimi, kariyerlerini yiyecek-içecek sektöründe profesyonel pastacı olarak devam ettirmek isteyen kişiler için tasarlanmıştır. Eğitim programı 8 ay sürer. İlk 4 ay boyunca öğrenciler EKS Mutfak Akademisi’nde profesyonel eğitmenler tarafından verilen uygulamalı eğitimlere katılır. Programın ikinci 4 ayında ise, isteyen öğrenciler beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda gönüllü stajlarını gerçekleştirir. Staj zorunlu değildir. Eğitim sonunda katılacakları sınav ile mezun olan öğrencilere başarı sertifikaları verilir.

EKS Mutfak Akademi’sinde verilen tüm eğitimler, seçkin ve tanınmış profesyonel şeflerden oluşan bir eğitim kadrosu tarafından verilmektedir.

Eğitim Programı
  • Mutfakta Hijyen Ve Gıda Güvenliği
  • Mutfakta Sağlık Ve İş Güvenliği
  • Beslenme
  • Depolama
  • Maliyet Hesabı
  • Menü Planlaması
  • Gıda Hazırlama Metotları (Ekipman Tanıtımı)
  • Tabak Dizaynları
  • Türk Mutfağına Giriş: Genel Bilgiler, Tarihçesi Ve Diğer Bölge Mutfaklarına Etkisi
  • Dekor Hamurları Tekniği Ve Yapımı
  • Soslar Ve Uygulamaları
  • Kremalar Ve Uygulamaları
  • Profiterol Hamurları Ve Uygulamaları
  • Temel Tart Hamurları Ve Uygulamaları
  • Kisler – Tuzlu Tartlar Ve Uygulamaları
  • Dünya Sütlü Tatlılarından Seçmeler
  • Kek Yapımı Ve Uygulamaları
  • Kurabiye Yapımı Ve Uygulamaları
  • Pandispanya Metotları Ve Uygulamaları
  • Pasta Yapımı Ve Uygulamaları
  • Pasta Kaplama- Sıvama Ve Uygulamaları
  • Poğaça, Simit, Açma Yapımı
  • Ekmek Yapımı Ve Uygulamaları -1
  • Ekmek Yapımı Ve Uygulamaları -2
  • Ekmek Yapımı Ve Uygulamaları -3
  • Milföy Hamurları Ve Çeşitleri
  • Pizza Hamurları
  • Dökmeli Hamurlar Ve Çeşitleri
  • Muffin Çeşitleri
  • Çikolata Yapımı Ve Uygulamaları
  • Şuruplu Tatlılar
  • Mereng Yapımı Ve Çeşitleri
  • Cheseecake Yapımı Ve Çeşitleri
  • Tiramisu Yapımı
  • Dondurma Yapımı Ve Çeşitleri
  • Şeker Hamuru Yapımı, Modelleme

EĞİTİM SETİ


BUNLARIDA İNCELEYİN

Akademik Takvim
Staj Lokasyonları
Yurtdışı Eğitim