Profesyonel Temel Aşçılık Eğitimi

EKS Mutfak Akademisi'nde verilen Profesyonel Aşçılık Eğitimi, kariyerlerini yiyecek-içecek sektöründe profesyonel aşçılık olarak devam ettirmek isteyen kişiler için tasarlanmıştır. EKS Mutfak Akademisi, Profesyonel Aşçılık  eğitim programı 8 ay sürer. İlk 4 ay boyunca öğrenciler EKS Mutfak Akademisi’nde profesyonel eğitmenler tarafından verilen uygulamalı eğitimlere katılır. Programın ikinci 4 ayında ise, öğrenciler beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda zorunlu stajlarını gerçekleştirir. Eğitim sonunda katılacakları sınav ile mezun olan öğrencilere başarı sertifikaları verilir. 

EKS Mutfak Akademi’sinde verilen tüm eğitimler, seçkin ve tanınmış profesyonel şeflerden oluşan bir eğitim kadrosu tarafından verilmektedir.

EĞİTİM PROGRAMI
1. HAFTA
  • INTRODUCTION; EKS Mutfak Akademisi/Eğitim Program Sunumu/Eyüp Şefin Konuşması / Eğitmenlerin Konuşması / Kurs Müdürünün Konuşması / Eğitim Üniformalarının Tanıtılması
  • Yemek Pişirme Sanatının Tarihsel Gelişimi – Profesyonel Aşçının Nitelikleri
  • Hijyen & Sanitasyon -  Genel Kurallar
  • Beslenme ( Besin Pramidi ) & Metabolizmanın Önemi 
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
2. HAFTA
  • İş Güvenliği eğitimi (Sertifika)
  • Hijyen Eğitimi (Sertifika)
  • Mönü Nedir – Önemi – Mönü Planlanması – Mönü Çeşitleri – Satın Alma – Depolama (FİFO)
  • Mutfaktaki Ekipman Tanıtımı –Mutfakta Maliyet Kontrolü – Reçete Fiyatlandırma 
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
3. HAFTA
  • Mutfağa Giriş – Ekipmanların Kullanımını Anlatma - Bulaşık Yıkama Teknikleri & Genel Temizlik
  • Bıçak Tutma Teknikleri - Mice en Place (ön hazırlık) Nedir ve Mutfaktaki önemi – Sebze Kesim Teknikleri – Lezzet Verici Karışımlar
  • Koyulaştırıcılar & Bağlayıcılar – Pişirme Teknikleri  (su ile, yağ ile, kuru ısı ile, doğal asitler ile)
  • Fond’ lara Genel Giriş – Tavuk fondu , Balık & Sebze Fondu –Minestrone Çorba
  • Mutfak Genel Temizlik
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
4. HAFTA
  • Et Fondu – Demi Glace Sos Yapımı
  • Kırmızı Etler Uygulamaları
  • Kümes Hayvanları Uygulamaları ( Ördek ve Hindi )
  • Fırında Kızarmış Portakal Soslu Ördek & Hindi Dolması
  • UYGULAMALI SINAV
  • Mutfak Genel Temizlik
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
5. HAFTA
  • Temel Soslar - Temel K.rengi Sos, Kırmızı Şaraplı K.rengi Sos,
  • Soğuk Emülsiyon Sos (Mayonez) – Sıcak Emülsiyon (Hollandez) – Beşamel Sos – Domates Sos
  • Deniz Ürünleri Uygulaması; Levrek – Tüp Kalamar –  Somon
  • Kanal Karides – Jumbo Karides – Palamut ( Balık Köftesi) – Midye Dolması
  • Mutfak Genel Temizlik
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
6. HAFTA
  • Sebze Kesim Teknikleri
  • Sakatatlar (Beyin, Ciğer, İşkembe)
  • Garnitür Çalışmaları ( Sote, Haşlama, Buharda Pişirme Teknikleri)
  • Çorbalar (Süzme Mercimek Çorbası, Domates Çorbası, Sebze çorbası)
  • Sınıf İçi Proje
  • Mutfak Genel Temizlik
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme 
7. HAFTA
  • Taze Makarna Hamuru Kesme Teknikleri
  • Makarna Sosları - Ravioli – Fettuchini – Tagliatelli
  • Lazanya – Kremalı & Mantarlı Fettuchini – Taze fesleğenli ve Domates Soslu Tagliatelli
  • Fırında Makarna – Spaghetti Bolanez
  • Mutfak Genel Temizlik
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
8. HAFTA
  • DeepFry Uygulamaları ( Parmak patates, Elma Dilim Patates, Tavuk Schnitzel )
  • StirFry – HalfFry Teknikleri ve Uygulamaları, Flambe  (Krep Süzet )
  • Pilavlar (Sade Pilav, Bulgur Pilavı, İç Pilav, Domatesli Pilav, Yumurtalı pilav “ Basmati Pirinç” )
  • Wrap Çeşitleri (Tavuklu, Etli, Köfteli) 
  • UYGULAMALI SINAV
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
  • Mutfak Genel Temizlik
9. HAFTA
  • Risotto ve Çeşitleri
  • Yumurta Uygulamaları ( Omlet Çeşitleri, Krep, Pan Cake)
  • Salatalar – Sosları ve Uygulamaları (Sezar salata, Akdeniz Salata, Kinoa Salata)
  • Sandviçler ve Kanepeler (Soğuk Sandviç, Clup Sandviç, Sıcak Kanepeler, Soğuk Kanepeler) – 
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
  • Mutfak Genel Temizlik
  • ” PROJE ÖDEVİ “
10. HAFTA
  • Zeytin Yağlılar ( Z. Taze Fasulye, Z. Biber Dolması)
  • Z. Enginar, Kinoalı Grit Kabağı, Z. Deniz Börülcesi
  • Mezeler (Şakşuka, Haydari, Havuç Tarator, Baba Gannuş
  • Humus, Acılı Ezme, Fava, - Ordörv Tabağı 
  • Sınıfın Proje sunumu
  • Mutfak Genel Temizlik
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
11. HAFTA
  • Mexico Mutfağı Hakkında Bilgi - Quesidilla (Pico De Gallo İle) – Etli ve Tavuklu 
  • Taco Çeşitleri
  • Etli ve Tavuklu Fajita – Guacamole sos, Salsa sos, Sour Cream
  • Japon Mutfağı Suşi ve Noodle Uygulamaları ( EKOL GIDA )
  • Genel Temizlik 
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
12. HAFTA
  • Mangalda; Dana Külbastı, Tavuk Külbastı, Köfte, Tavuk Şiş, Ciğer Şiş, Sucuk, Kebab
  • Roast Beef Demo , 
  • Sulu Baklagil Yemekleri; Yeşil Mercimek, Kuru fasulye, Nohut
  • UYGULAMALI SINAV (Grup Yarışması)
  • Genel Temizlik
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
13. HAFTA
  • İspanya Mutfağı Hakkında Bilgi – Paella - Gazpacho Soğuk Çorba
  • Tapas Örneklemeleri
  •  İspanyol Omleti Tortilla
  • Hint Mutfağından Seçmeler (Ekol Gıda )
  • Genel Temizlik
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
14. HAFTA
  • Osmanlı Mutfağından seçmeler
  • Türk Mutfağına Özgü Komposto ve Hoşaflar
  • Türk Mutfağına Özgü Musakka & Oturtma (Patlıcan Musakka, Patates Oturtma)
  • Türk Mutfağına Özgü Fırında Güveç Çeşitleri
  • Hatay Yöresinden Muhammara
  • Genel Temizlik
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
15. HAFTA
  • Türk Mutfağına Özgü  Etli Biber Dolması ve Etli Yaprak sarma
  • Gaziantep Yöresinden Çiğ Köfte
  • Amerikan Mutfağından Seçmeler 1
  • Amerikan Mutfağından Seçmeler 2
  • Guest Chef
  • Genel Temizlik
  • Quiz ( Haftalık Değerlendirme )
16. HAFTA
  • Fransız Mutfağından Seçmeler
  • Füzyon Mutfağından seçmeler
  • UYGULAMALI SINAV
Eğitim Ücreti ve Dönem Başlama Tarihleri,
Ders Gün ve Saatleri

(KDV Dahil)

>Eğitim Süresi

8 AY