EKS GASTRONOMİ

SEBZE ROSTOSU

SEBZE ROSTOSU



Malzemeler:


1 kg domates 
500g. ıspanak 
1 adet soğan 
2o adet mantar 
4 adet patates 
2 diş sarımsak 
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dal biberiye
Birkaç dal maydanoz 
Tuz 



Yapılışı:


Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Ağır tabanlı bir tavada zeytinyağını orta hararetli ateşte kızdırın. Soğanları içine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri soğanlara ilave ederek 6-7 dakika daha pişirin. Ateşten alıp bir kaseye koyun. Mantarları az miktarda zeytinyağında 3-4 dakika soteleyin. Yağını süzün ve ayrı bir kaba ayırın. Patatesleri de zeytinyağında orta ateşte 3 dakika soteleyin. İçine sarımsakları ilave edin ve 1 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın; yağını süzmek için kâğıt bir havlu üzerinde bekletin. 

Fırına uygun bir kaba patatesleri düzgün bir şekilde dizin. Üzerine ıspanakları yayın ve domatesleri ekleyin. Mantarları da dizdikten sonra kabın üzerin folyo ile kaplayıp, 30-45 dakika arası fırında pişirin. Sıcak servis yapın.