EKS GASTRONOMİ

MANTARLI BORANİ

MANTARLI BORANİ



Malzemeler:


½ kg mantar
½ limon
4 çorba kaşığı sıvıyağ
½ kg süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz



Yapılışı:


Mantarları yıkayın ve kararmamaları için limonlu suda bekletin. Süzdüğünüz mantarları ince ince dilimleyin. Tavada yağı kızdırıp mantarları kavurun. Tuzu ekleyin, suyunu salıncaya kadar pişirin. Mantarları süzgece alın yağını süzdürün. Süzme yoğurdu derin bir kaba alın biraz çırpın. Mantarları ekleyip karıştırın. Başka bir tavada tereyağını kızdırıp nane ekleyin. Yoğurtlu mantarın üzerine sıcak tereyağını gezdirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.