EKS GASTRONOMİ

MACAR POĞAÇASI

MACAR POĞAÇASI



Malzemeler:


3 adet yumurtanın sarısı, ikisi içine biri üstüne
2 adet haşlanmış patates
3 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tozşeker
Tuz
½ ‘ten biraz fazla yaş maya
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
Aldığı kadar un



Yapılışı:


Haşlanan patatesi çatalla iyice ezin.Un hariç bütün malzemeleri karıştırın.Yavaş yavaş un ekleyip,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.Hamuru güzelce sarıp kabarmasını bekleyin.(Hamurun içine patates karıştırdığımız için diğer mayalı hamurlar gibi,iki katı kadar kabarmayacaktır.)Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin.180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. afiyet olsun.