EKS GASTRONOMİ

YUFKA İLE KOLAY MANTI

YUFKA İLE KOLAY MANTI



Malzemeler:


1 adet yufka
200 g. kıyma
½ adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
½ tatlı kaşığı biber salçası
4-5 dal maydanoz
Bir tutam tuz
½ su bardağı ayran
Bir tutam karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt



Yapılışı:


Yufkayı ikiye bölün. İki parçaya da ayranı kaşıkla sürün. Soğanı ve maydanozu incecik doğrayın. Kıymaya tuz ve karabiber ilave edin, tüm malzemeleri karıştırın. Yufkanın geniş parçasına kıymalı harçtan koyun. İncecik sararak rulo oluşturun. İki parmak kalınlığında kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derecede üzerleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca sarımsaklı yoğurt dökün. Bir tavaya yağları alın. Yağlar kızınca biber salçası ve naneyi ilave edin, biraz ocakta tutun, üzerine dökün. Servis edin. Afiyet olsun.