EKS GASTRONOMİ

KAPAMA BÖREK

KAPAMA BÖREK



Malzemeler:


3 su bardağı un
1 paket yaş maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Ilık su
İç harcı için;
75 gram sucuk
50 gram kaşar peyniri
50 gram örgü mozarella
1 kase domates kurusu
2 adet biber
8 adet zeytin
1 tutam fesleğen
Üzeri için;
1 adet yumurta
Susam
Çörekotu



Yapılışı:


Hamuru için; un, instant maya, zeytinyağı, tuz ve biraz ılık suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru mayalanması için dinlendirin.
İç harcı için; sucuk, kaşar, örgü mozarella, biber, zeytin ve fesleğeni doğrayıp domates kurusu ile birlikte harmanlayın. Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Merdane ile eliniz büyüklüğünde açıp iç harçtan koyun. Yarım ay şeklinde kapatıp çatalla uçlarına bastırın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizip biraz daha mayalandırın. Yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.