EKS GASTRONOMİ

SEBZELİ BALIK ÇORBASI

SEBZELİ BALIK ÇORBASI



Malzemeler:


1,5 lt balık suyu
350 g. beyaz etli balık 
150 g. orta boy karides
1 büyük soğan 
2 diş sarımsak 
1 sap pırasa 
1 orta boy havuç 
1 orta boy kabak 
1 adet defneyaprağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
200 ml krema
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber



Yapılışı:


Zeytinyağını geniş bir tencereye alıp ısıtın. Soğan, sarımsak, pırasa, havuç, kabak ve defneyaprağını tencereye ekleyip birkaç dakika soteleyin. Unu ekleyip karıştırın. Un kavrulunca balıkları ve karidesleri ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra suyunu ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kaynamaya bırakın. Balık çorbası kaynadıktan sonra kremayı ekleyip bir taşım kaynatın ve altını kapatıp servis edin.