EKS GASTRONOMİ

SUMAK EKŞİLİ AŞ

SUMAK EKŞİLİ AŞ



Malzemeler:


7 su bardağı su
1,5 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı buğday (haşlanmış)
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 adet sarımsak (rendelenmiş)
8 dal maydanoz (ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı sumak ekşisi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Tuz, karabiber



Yapılışı:


Tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan suyun içerisine haşlanmış nohut, haşlanmış buğday ve kırmızı mercimeği koyup 20-25 dakika pişirin. Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ve sumak ekşisini ilave edin. Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Rendelenmiş sarımsağı ekleyip 3 dakika kavurun. Biber salçası, domates salçası, pul biber tuz ve karabiberi de ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Bu karışımı tencerenin içerisine ilave edin. Çorbayı iyice karıştırdıktan sonra servis kâselerine paylaştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.