EKS GASTRONOMİ

CİĞERLİ KÖFTE ÇORBASI (AVUSTURYA)

CİĞERLİ KÖFTE ÇORBASI (AVUSTURYA)



Malzemeler:


300 gram süt danası ciğeri,
½ kurutulmuş ekmek tozu,
2 çorba kaşığı tereyağı;
1 adet yumurta,
1 adet kuru soğan,
1 demet maydanoz,
1,5 su bardağı tavuk suyu,
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik



Yapılışı:


Ciğerin ince zarını çıkarın.Keskin bir bıçakla ince ince kıyın.Tavaya yağı koyun, rendelenmiş soğanı da katın ve karıştırılarak kavurun. Soğanlar pembeleşince kıyılmış ciğeri katın.Birkaç dakika çok kuvvetli bir ateşte karıştırılarak kavurun, sonra ateşten indirin.Tuzlayın,kekikleyin ve soğumaya bırakın.Soğuyunca yumurta ve ekmek tozunu katın ve iyice karıştırıldıktan sonra küçük küçük köfteler yapın.Sığır eti suyu veya tavuk suyu küçük bir güvece koyun. Su kaynamaya başlayınca köftecikleri içine atın. Birkaç dakika hafif ateşte pişirin.Sonra güveci ateşten indirin.Önceden temizlenip kıvılmış olan maydanoz çorbanın üstüne serpin ve servis yapın.