EKS GASTRONOMİ

SÜTLÜ PATATES ÇORBASI

SÜTLÜ PATATES ÇORBASI



Malzemeler:


3 adet orta boy patates
2,5 su bardağı süt
½ çay bardağı krema
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber
Kuru nane
Tuz



Yapılışı:


Patatesleri yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyerek haşlayın. Suyu azaldıktan sonra süt, yumurta sarısı, un çırparak patatese ilave edin. Daha sonra el blendırı ile iyice ezin. Kaynadıktan sonra tuz ve kremayı ilave edin. 3-4 dakika kaynadıktan ocağın altını kapatın. Ayrı bir yerde tereyağını kızdırıp içine pul biber ve nane katılarak çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.