EKS GASTRONOMİ

FÜME TAVUKGÖĞÜSLÜ PIRASA ÇORBASI

FÜME TAVUKGÖĞÜSLÜ PIRASA ÇORBASI



Malzemeler:


3 adet pırasa
2 adet patates
400 ml süt
1,5 su bardağı sebze suyu
1 adet defneyaprağı
250 gr füme tavukgöğsü
4 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
Deniz tuzu
Tane karabiber
Zeytinyağı
Frenk soğanı



Yapılışı:


Pırasaları temizleyip ince ince dilimleyin. Patatesleri soyup 1 cm’lik küplere bölün. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Pırasa ve patatesleri köri, tuz ve karabiberle yaklaşık 5 dakika pırasalar yumuşayana kadar soteleyin. Sütü, sebze suyunu, defneyaprağını ekleyip kaynama noktasına getirin. Patatesler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kaynatın. Altını kapatın içerisine tereyağını ekleyip karıştırın. Blenderdan geçirerek çorbayı pürüzsüz kıvama getirin. Diğer yanda füme tavukgöğsünü 1 cm’lik küpler halinde kesin. Bayat ekmekleri de 1 cm’lik küpler halinde doğrayın. Bir tavaya biraz zeytinyağı ekleyip ısıtın. Sarımsağı ezin ve ekleyin yağ kızınca ekmekleri, biraz tuz ve karabiber ekleyerek yağda çevirin. Hafif kıtır kıvama gelince tavukgöğsünü ekleyip beraberce çevirin. Çorbayı kaseye alın. Ortasına kıtır ekmek ve tavukgöğsünden oluşan karışımı ekleyin. Kıyılmış Frenk soğanı serpiştirerek servis edin.