EKS GASTRONOMİ

VİYANA USULÜ PATATES ÇORBASI

VİYANA USULÜ PATATES ÇORBASI



Malzemeler:


6 adet patates
2 adet soğan
2 adet havuç ve kereviz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
5-6 adet kurutulmuş mantar
1 lt et suyu
2 yemek kaşığı ekşi krema
Tuz, taze çekilmiş karabiber
1 diş sarımsak
1 çay bardağı beyaz şarap
Mercanköşk



Yapılışı:


Patatesleri küp küp doğrayın; soğan, kereviz ve havuçları zar şeklinde doğrayın. Soğan, kereviz ve havuçları tereyağında soteleyin, unu ekleyin. Biraz terletip et suyunu ilave edin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. İnce kıyılmış sarımsak, mercanköşk ve mantarları ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar kaynamaya bırakın. Patatesleri de ekleyip yumuşayana kadar kaynatın. Ekşi kremayı ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve sirkesini ekleyerek lezzetlendirin. Sıcak servis edin.