EKS GASTRONOMİ

ISPANAKLI KROKET

ISPANAKLI KROKET



Malzemeler:


1 + ½ su bardağı pirinç 
1 su bardağı beyaz peynir
4 adet yumurta
2 diş sarımsak 
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 adet taze soğan 
2 su bardağı ıspanak 
1 yemek kaşığı taze dereotu 
2 su barağı galeta unu

Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Yoğurt sosu için:
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı taze nane 
Tuz
Karabiber



Yapılışı:


Derin bir karıştırma kabına haşlanmış pirinç, beyaz peynir, 2 adet yumurta, dövülmüş sarımsak, limon kabuğu rendesi, ince doğranmış taze soğan, haşlanmış ıspanak ve ince kıyılmış taze dereotunu koyun. Malzemeleri iyice karıştırın. Karışımdan 16 parça kopartın. Elinizle yuvarlayıp kroket şekli verin. Kroketleri bir tepsiye yerleştirip 30 dakika bekletin. Galeta ununu düz bir servis tabağına boşaltın. Geriye kalan yumurtaları kâsenin içerisine kırıp çırpın. Kroketleri önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırın. Kroketleri tekrar tepsiye yerleştirip buzdolabında 30 dakika bekletin. 
Yoğurt sosu için;
Yoğurt, ince kıyılmış nane, tuz ve karabiberi bir kâseye koyup iyice çırpın. 
Kızartmak için;
Tavaya sıvıyağı yağ koyup iyice kızdırın. Kızan yağın içerisine kroketleri atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızarttığınız ıspanaklı kroketlerin yağını süzdürüp servis tabağına alın. Üzerlerine naneli yoğurt sosunu döküp servis edin. Afiyet olsun