EKS GASTRONOMİ

ÇIĞIRTMA

ÇIĞIRTMA



Malzemeler:


4 adet ince uzun patlıcan
4 adet çarliston biber
5 adet orta boy domates
4 diş sarımsak
½ yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz
2 yemek kaşığı yoğurt



Yapılışı:


Patlıcanları alacalı soyup, üzerine çeşitli yerlerine gelişi güzel bıçağın ucuyla delikler açın, bu açılan deliklerin bir kısmına 5’er veya 7’şer adet sarımsak dişleri yerleştirin. Pişerken düşmemesi için o deliklere sarımsakları iyice içine gömerek yerleştirin. Zeytinyağı koyduğunuz pilav tenceresinde patlıcanları ve yeşilbiberleri kızartın. Patlıcanlar pişerken rondoda domatesleri çekin ve salçayla karıştırın. Tuzu da ilave edip, karıştırın ve iyice kızaran patlıcanların, biberlerin üzerine bu sosu dökün. Kapağı kapatıp domatesler pişip patlıcanlarla özdeşince ocağın altını kapatın. Servis yaparken yemek sıcak değil hafif ılık olmalı, yanında yoğurtla servis edin. Afiyet olsun.