EKS GASTRONOMİ

ERİKLİ PİLAV

ERİKLİ PİLAV



Malzemeler:


Pilav için; 2 su bardağı pirinç
Badem (kabukları soyulmuş)
½ çay bardağı Antep fıstığı
½ çay bardağı dolmalık fıstık
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tarçın, yenibahar, tuz
3 su bardağı su
Erik için; ½ kg kuru siyah erik
1 çay bardağı toz şeker (arzuya göre fazla veya az)
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Hamur için 1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Un, Tuz



Yapılışı:


Erikleri yıkayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirin, suyunu çekip pişince, 1 çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı koyup biraz daha kaynatın. Ocaktan alın. Soğuyunca çekirdeklerini çıkartın.
Pilav için zeytinyağını koyup, pirinci kavurun, 3 su bardağı su ve tuzu ilave edin. Suyunu çekince bir kaşık tereyağı koyup pilavın altını kapatın. Zeytinyağında hafif pembeleştirilen badem ve fıstıkları da pilava ilave ederek karıştırın.
Pilav pişerken 1 yumurta 1 kaşık yağ ile yapılan hamuru 30 cm çapında açın. Tam orta kısmına nişan yüzüğüyle şekiller açın. Yağlanan (15-20 cm çapında) tencereye yufkayı yerleştirin. Üzerine eriğin yarısını yayın, üzerine pilavın yarısını koyun diğer eriği de yayın onun üzerine de pilavı koyup, hamuru kapatın. Üzerini yağlayıp fırında kızartın. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapın.