Şef Eyüp Kemal Sevinç'in Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler Kitabı Yemek Tarifi

Şef Eyüp Kemal Sevinç'in Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler Kitabı Yemek Tarifi

Şef Eyüp Kemal Sevinç

Fairy Platinum'un çıkarttığı Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler kitabında yer alan Şef Eyüp Kemal Sevinç'in Fırında Hardallı Piliç But tarifi.

Fırında Hardallı Piliç But

Karamelize Soğan Eşliğinde

Malzemeler:

4 adet piliç but 

2 yemek kaşığı hardal

2 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet soğan

2 tatlı kaşığı esmer şeker

Tuz

Karabiber

 

Hazırlanışı:

Hardallı piliç için; hardal, bal, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Butları bu sos ile harmanlayın ve yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayarak, tavukları fırın tepsisine alın. Yaklaşık 30-35 dakika, butların üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.

Karamelize soğan için; soğanları irice yan yan doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin. Yaklaşık 5 dakika boyunca yüksek ısıda soteleyin. Isıyı düşürün ve birkaç dakika daha sotelemeye devam edin. Üzerine şekeri ilave edince soğanları, rengi kahverengi oluncaya kadar karamelize edin. Soğanları tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hardallı piliç butu ve karamelize soğanları birlikte servis edin.

 

Afiyet Olsun.

Eyüp Kemal Sevinç