Geçmişten Geleceğe Türk Mutfağı ve Dünyadaki Yeri

Geçmişten Geleceğe Türk Mutfağı ve Dünyadaki Yeri

Geçmişten Geleceğe Türk Mutfağı ve Dünyadaki Yeri

İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği ARGE kolu tarafından 28 Mart 2012 de Okan Üniversitesinde organize edilen Geçmişten Geleceğe Türk Mutfağı ve Dünyadaki Yeri adlı panel de İSPAD Başkanı ve  Çırağan Palace Kempinski Laledan Restaurant Şefi Uğur ALPARSLAN, İSPAD kurumsal üyesi EKS Mutfak Akademisi kurucusu ve sahibi Eyüp Kemal SEVİNÇ, İSPAD üyesi yiyecek içecek danışmanı ve stilisti duayen Mesut ERDOĞAN, Crowne Plaza Harbiye Otelinin Baş Aşçısı ve İSPAD üyesi Murat Serkan YAMAN, TAFED Milli Takımlar Direktörü ve Ağaoğlu My City Otel Baş Aşçısı İSPAD üyesi Rafet İNCE konuşmacı olarak katıldılar. İSPAD ARGE Kolu Başkanı ve EKS Mutfak Akademisi Eğitmen Aşçılarından Öncü YILGIN’ ın moderatörlüğünde yapılan panelde Okan Üniversitesi öğrencilerine bilgi ve birikimlerini ve başarıya giden yolun şifrelerini, eğitimin önemi, geçmişten günümüze TÜRK mutfağı ve gelişimi ile Rafet İNCE tarafından maliyet hesabı nasıl yapılacağı ve Dünyadaki standart tabak içerikleri ve nasıl olması gerektiği paylaşıldı. Okan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri, Gastronomi ve Mutfak bölümü öğrencilerinin yanı sıra kampus deki diğer öğrencilerin de katılımı ile yapılan panelde Bağ Pastaneleri ve Lezitta Baharatlarının ikramları ve hediyeleri yanı sıra Aşçılar Dünyası basın ekibi ve İSPAD Culinary Team ekibi de hazır olarak bulundular.