Norveç Deniz Ürünleri Semineri Antalya'da Yapıldı

Norveç Deniz Ürünleri Semineri Antalya'da Yapıldı

Norveç Deniz Ürünleri Semineri Antalya

Norveç Deniz Ürünleri Semineri, Norveç Kraliyet Büyükelçiliği, Norveç Deniz Ürünleri İhracat Konseyi ve Norveç Ticaret Ofisi İşbirliği ve Şef Eyüp Kemal Sevinç'in sunumlarıyla Antalya'da gerçekleşti. Şef ve Hobimle Mutluyum Lezzet Okulu yöneticisi Eyüp Kemal Sevinç'in Norveç deniz ürünleri, balık türleri, avlanma yerleri ve pişirme önerilerini içeren sunumunun ardından, katılımcılar Norveç & Türk lezzetlerini bir araya getiren tarifleri hep beraber hazırladılar. İki ülke lezzetlerini buluşturan tarifler, Şef Eyüp Kemal Sevinç ve Mutfak Bilimleri Akademisi Yöneticisi Thomas B. Nilsen tarafından hazırlandı. Workshoplara katılan şeflere sertifikaları, Norveç Deniz Ürünleri İhracatçılar Birliği tarafından verildi. Norveç Ticaret Ataşesi Rolf Almklov, Norveç ve Türk lezzetlerini buluşturan bu seminerlerde, Türk turizimin önemli bölgeleri Antalya ve Alanya’nın önde gelen şefleriyle bir araya gelerek Norveç deniz ürünleri hakkında deneyimlerini paylaşmaktan ve değerli desteklerini göstermelerinden duyduğu mutluluğu paylaştı. Almklov, lezzetinin yanı sıra insan sağlığına olan katkılarından dolayı Norveç deniz ürünlerinin herkes tarafından tüketilmesi gereken bir besin kaynağı olduğunun altını çizdi.