Gastronomi Bilgileri

Gastronomi Bilgileri

Çikolata

Dilinizin üstünde saf bir parça çikolatayı, yavaş yavaş eritip, o coşku verici tadı sindire sindire almak hayatın oldukça keyif verici yanlarından biri değil midir?

Baharatlar

Yemeklere tat ve koku vermek için kullanılan karabiber, yenibahar, tarçın, hardal, kimyon gibi kurutulmuş bitki yaprakları, tohumlar, ağaç kabukları, kökler, koncalar, meyveler baharat olarak adlandırılırlar.

Zeytinyağı

Akdeniz insanının vazgeçilmezi zeytinyağı Türklere Doğu Roma İmparatorluğu'ndan miras kalmıştır. Özellikle Osmanlı mutfağında zeytinyağının özel bir yeri vardır, keza dünya

Mutfak ekipmanları

Kesme tahtası, Rende, Kepçe, Ölçü fincan ve Kaşıkları, Kabuk soyucu ...

Meyveler

Çilek, kiraz, karpuz, portakal, üzüm, ayva, elma, şeftali ... .

Faydalı sebzeler

ıspanak, fasulye, bezelye, sivribiber, patlıcan, lahana, karnabahar, brokoli, enginar, kereviz, semizotu, patates, domates, sarımsak, havuç, salatalık

Balık pişirmenin incelikleri

Deniz ürünleriyle ilgili genel bilgiler içinde sırası geldikçe pek çoğundan söz ettik ama pişirme sırasında dikkat edilmesi gerekenleri bir kez daha gözden geçirmek yararlı olabilir.

Ekmek

Ekmek kadar tarihi eski ve insanlık tarihinin akışı ile yakından bağlantılı bir gıda maddesi bulunmamaktadır.

Kuş gribi ve korunma yolları
Kanatlı hayvanlarda ortaya çıkan viral bir hastalıktır. Üst solunum yolu hastalığı gibi başlar, sürü halinde yaşayan kanatlı hayvanlar arasında çok hızlı yayılabilir ve bu nedenle çok
Görüntülenen sonuçlar 1-9 arası ( Toplam 20 Sonuç Bulunmakta)
Sayfa :1 - 2 - 3« Geri · İleri