PINAR™ Profesyonel Temel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi

PINAR™ Profesyonel Temel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi

EKS Mutfak Akademisi'nde verilen Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimi, kariyerlerini yiyecek-içecek sektöründe profesyonel pastacı olarak devam ettirmek isteyen kişiler için tasarlanmıştır. Eğitim programı 8 ay sürer. İlk 4 ay boyunca öğrenciler EKS Mutfak Akademisi’nde profesyonel eğitmenler tarafından verilen uygulamalı eğitimlere katılır. Programın ikinci 4 ayında ise, öğrenciler beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda zorunlu stajlarını gerçekleştirir. Eğitim sonunda katılacakları sınav ile mezun olan öğrencilere başarı sertifikaları verilir.  

EKS Mutfak Akademi’sinde verilen tüm eğitimler, seçkin ve tanınmış profesyonel şeflerden oluşan bir eğitim kadrosu tarafından verilmektedir. 

EĞİTİM PROGRAMI
1. HAFTA
  • Mutfakta Hijyen Ve Gıda Güvenliği
  • Mutfakta Sağlık Ve İş Güvenliği
  • Beslenme
  • Depolama
2. HAFTA
  • Maliyet Hesabı
  • Menü Planlaması
  • Gıda Hazırlama Metotları (Ekipman Tanıtımı)
  • Tabak Dizaynları
  • Türk Mutfağına Giriş: Genel Bilgiler, Tarihçesi Ve Diğer Bölge Mutfaklarına Etkisi
3. HAFTA
  • Dekor Hamurları Tekniği Ve Yapımı
  • Soslar Ve Uygulamaları
  • Kremalar Ve Uygulamaları
4. HAFTA
  • Profiterol Hamurları Ve Uygulamaları
  • Temel Tart Hamurları Ve Uygulamaları
  • Kisler – Tuzlu Tartlar Ve Uygulamaları
  • Dünya Sütlü Tatlılarından Seçmeler
5. HAFTA
  • Kek Yapımı Ve Uygulamaları
6. HAFTA
  • Kurabiye Yapımı Ve Uygulamaları
7. HAFTA
  • Pandispanya Metotları Ve Uygulamaları
8. HAFTA
  • Pasta Yapımı Ve Uygulamaları
9. HAFTA
  • Pasta Kaplama- Sıvama Ve Uygulamaları
10. HAFTA
  • Poğaça, Simit, Açma Yapımı
  • Ekmek Yapımı Ve Uygulamaları -1
11. HAFTA
  • Ekmek Yapımı Ve Uygulamaları -2
  • Ekmek Yapımı Ve Uygulamaları -3
12. HAFTA
  • Milföy Hamurları Ve Çeşitleri
  • Pizza Hamurları
  • Dökmeli Hamurlar Ve Çeşitleri
13. HAFTA
  • Muffin Çeşitleri
  • Çikolata Yapımı Ve Uygulamaları
14. HAFTA
  • Şuruplu Tatlılar
15. HAFTA
  • Mereng Yapımı Ve Çeşitleri
  • Cheseecake Yapımı Ve Çeşitleri
  • Tiramisu Yapımı
  • Dondurma Yapımı Ve Çeşitleri
16. HAFTA
  • Şeker Hamuru Yapımı, Modelleme
Eğitim Ücreti ve Dönem Başlama Tarihleri,
Ders Gün ve Saatleri

PINAR™ Profesyonel Temel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi

18.000 TL(KDV DAHİL)

Eğitim Süresi

8 AY