Smart Patisserie Chef (İleri Seviye Pastacılık Eğitimi)

Smart Patisserie Chef (İleri Seviye Pastacılık Eğitimi)

EĞİTİM PROGRAMI
1. HAFTA
  • Hijyen, Sanitasyon ve Bakteriyoloji
  • Sağlık ve İş Güvenliği
  • İSO 2200
  • Yangın
  • ilk Yardım
  • Beslenme ve Gıda Teknolojisi
  • Depolama
  • Yeni Sunum Teknikleri
  • Maliyet Hesaplama
  • Yeni Teknolojiler
  • Türk Mutfağına Giriş: Genel Bilgiler, Tarihçesi ve Diğer Bölge Mutfaklarına Etkisi
2.HAFTA
  • Yeni Mayalandırma Teknikleri ve Uygulamaları
  • Sabitleştiriciler (Koyulaştıncilar ve Bağlayıcılar)
  • Sıvılaştırıcılar (Yumuşatıcılar ve İncelticiler)
  • Mayalaştırıcılar (Biyolojik, Kimyasal, Mekanik)
  • Fermantasyon ve Gluten Gelişimi
  • Doğru Ölçekleme, Birleştirme, Dinlendirme
  • Yağsız ve Zenginleştirilmiş Hamurlar
  • Hamur Yapma Teknikleri
  • Baget, Fokaçyo (Foccacia), Çabata Ekmeği (Ciabatta) ile Nan (Köy) Ekmek Yapımı
  • Brioş (Brioche) Topları, Kapaklı Brioş (Brioche) Yapımı
3.HAFTA
  • Yeni Mayalandırma Teknikleri ve Uygulamaları
  • Sabitleştiriciler (Koyulaştıncilar ve Bağlayıcılar)
  • Sıvılaştırıcılar (Yumuşatıcılar ve İncelticiler)
  • Mayalaştırıcılar (Biyolojik, Kimyasal, Mekanik)
  • Fermantasyon ve Gluten Gelişimi
  • Doğru Ölçekleme, Birleştirme, Dinlendirme
  • Yağsız ve Zenginleştirilmiş Hamurlar
  • Hamur Yapma Teknikleri
  • Baget, Fokaçyo (Foccacia), Çabata Ekmeği (Ciabatta) ile Nan (Köy) Ekmek Yapımı
  • Brioş (Brioche) Topları, Kapaklı Brioş (Brioche) Yapımı
4.HAFTA
  • Yeni Kimyasalların Kullanımı ve Uygulamaları
  • Kabartma Tozlu Ürünler
  • Tereyağlı Sütlü Bisküviler
  • Üzümlü Kek Ekmek
  • Kalın Krepler
  • Karbonat ve Kabartma Tozu Karışımı Ürünler
  • Basit Mafin (Muffin), Mısırlı Mafin (Muffin)
  • Balkabaklı Ekmek
  • Hamur Şekillendirme Teknikleri
  • Hamur Kesme Teknikleri
  • Yapraksı (Katnnanlı) Hamurlar
  • Harmanlama (Karıştırma) Metodu U. Krema Metodu
  • Kabartma (Köpürtme) Metodu
5.HAFTA
  • Yeni Kimyasalların Kullanımı ve Uygulamaları
  • Kabartma Tozlu Ürünler
  • Tereyağlı Sütlü Bisküviler
  • Üzümlü Kek Ekmek
  • Kalın Krepler
  • Karbonat ve Kabartma Tozu Karışımı Ürünler
  • Basit Mafin (Muffin), Mısırlı Mafin (Muffin)
  • Balkabaklı Ekmek
  • Hamur Şekillendirme Teknikleri
  • Hamur Kesme Teknikleri
  • Yapraksı (Katnnanlı) Hamurlar
  • Harmanlama (Karıştırma) Metodu U. Krema Metodu
  • Kabartma (Köpürtme) Metodu
6.HAFTA
  • Yeni Süsleme Teknikleri ve Uygulamaları
  • Şeker Pişirme ve Dereceleri
  • Kremalar, Bezeler (Merengue) ve çeşitleri (Temel, İsviçre, İtalya)
  • Pasta Sıkma Torbası Uçları, iç Harçtan, Derin Dondurma ve Tatlı Soslar
  • Tereyağı Kreması, Pasta Kaplama ve Süslemesi, Akıcı Çikolata Kaplaması
  • Fondan, Truf ve Meyve Püreli Dekorasyon Kaplama
7.HAFTA
  • Yeni Süsleme Teknikleri ve Uygulamaları
  • Şeker Pişirme ve Dereceleri
  • Kremalar, Bezeler (Merengue) ve çeşitleri (Temel, İsviçre, İtalya)
  • Pasta Sıkma Torbası Uçları, iç Harçtan, Derin Dondurma ve Tatlı Soslar
  • Tereyağı Kreması, Pasta Kaplama ve Süslemesi, Akıcı Çikolata Kaplaması
  • Fondan, Truf ve Meyve Püreli Dekorasyon Kaplama
8.HAFTA
  • Proje Sunumu
  • Uygulamalı ve Teorik Genel Sınav
Eğitim Ücreti ve Dönem Başlama Tarihleri,
Ders Gün ve Saatleri

Smart Patisserie Chef (İleri Seviye Pastacılık Eğitimi)

8.000 TL(KDV DAHİL)

Eğitim Süresi

2 AY