Profesyonel Temel Aşçılık Eğitimi

Profesyonel Temel Aşçılık Eğitimi

EKS Mutfak Akademisi'nde verilen Profesyonel Aşçılık Eğitimi, kariyerlerini yiyecek-içecek sektöründe profesyonel aşçılık olarak devam ettirmek isteyen kişiler için tasarlanmıştır. EKS Mutfak Akademisi, Profesyonel Aşçılık  eğitim programı 8 ay sürer. İlk 4 ay boyunca öğrenciler EKS Mutfak Akademisi’nde profesyonel eğitmenler tarafından verilen uygulamalı eğitimlere katılır. Programın ikinci 4 ayında ise, öğrenciler beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda zorunlu stajlarını gerçekleştirir. Eğitim sonunda katılacakları sınav ile mezun olan öğrencilere başarı sertifikaları verilir. 

EKS Mutfak Akademi’sinde verilen tüm eğitimler, seçkin ve tanınmış profesyonel şeflerden oluşan bir eğitim kadrosu tarafından verilmektedir.

EĞİTİM PROGRAMI
1. HAFTA
  • Mutfakta Hijyen Ve Gıda Güvenliği
  • Mutfakta Sağlık Ve İş Güvenliği
  • Beslenme
  • Depolama Ve Materyallerin Bakımı
  • Maliyet Hesabı
  • Veri Planlama
2. HAFTA
  • Gıda Hazırlama Metodları
  • Tabak Dizaynı
  • Türk Mutfağına Giriş
  • Bıçak Kullanımı
  • Temel Meyve Sebze Kesimleri
3. HAFTA
  • Servis Öncesi Ön Hazırlık Ve Lezzet Verici Karışımlar
  • Kasaplık Etler Ve Uygulamaları
  • Kümes Hayvanları Ve Uygulamaları
  • Sakatatlar Ve Uygulamaları
4. HAFTA
  • Deniz Ürünleri Ve Uygulamaları
  • Haşlamalar Ve Uygulamaları
  • Kısık Ateşte Pişirme Uygulamaları
  • Contalama Uygulamaları
5. HAFTA
  • Buharda Pişirme Uygulamaları
  • Temel Et Suları Ve Uygulamaları
  • Koyulaştırıcılar, Bağlayıcılar Ve Uygulamaları
  • Kremalar Ve Uygulamaları
6. HAFTA
  • Çorbalar Ve Uygulamaları
  • Ara Sınav
  • Sıvı İçinde Tencerede Pişirme Ve Uygulamaları
  • Güveç Ve Uygulamaları
7. HAFTA
  • Derin Yağda Kızartma Ve Uygulamaları
  • Az Yağda Kızartma Ve Uygulamaları
  • Fırında Pişirme Ve Uygulamaları
  • Rosto Ve Uygulamaları
8. HAFTA
  • Izgara Ve Uygulamaları
  • Mikrodalga Uygulamaları
  • Asya Usulü Sote Etme Ve Uygulamaları
  • Temel Soslar Ve Uygulamaları
9. HAFTA
  • Makarnalar Soslar Ve Uygulamaları
  • Pilavlar Ve Uygulamaları
  • Dökme Hamurlar Ve Uygulamaları
10. HAFTA
  • Yumurtalar Ve Uygulamaları
  • Patates Garnitürleri Ve Uygulamalarıi
  • Sebze Garnitürleri Ve Uygulamaları
  • Vejetaryen Yemekler Ve Uygulamaları
11. HAFTA
  • Zeytinyağlılar Dolmalar Ve Uygulamaları
  • Salatalar Soslar Ve Uygulamaları
  • Sandviçler Ve Uygulamaları
  • Kanepeler Ve Uygulamaları
12. HAFTA
  • Turşular Ve Uygulamaları
  • Jelatin Püre Uygulamaları
  • Dondurularak Yapılan Kümes Hayvanları
  • Temel Ekmekçilik Ve Uygulamaları
13. HAFTA
  • Fırında Kuru Isıda Pişirme Ve Uygulamaları
  • Izgarada Pişirme Ve Uygulamaları
  • Mikrodalga Fırında Pişirme Ve Uygulamaları
  • Soğuk Yiyecek Hazırlığı
14. HAFTA
  • Haşlama Teknikleri Ve Uygulamaları
  • Kısık Ateşte Pişirme Ve Uygulamaları
  • Güveçte Pişirme Ve Uygulamaları
  • Buharda Pişirme Ve Uygulamaları
15. HAFTA
  • Az Sıvı İçinde Pişirme Ve Uygulamaları
  • Derin Yağda Kızartma Ve Uygulamaları
  • Sığ Yağda Kızartma Ve Uygulamaları
  • Fırında Pişirme Ve Uygulamaları
16. HAFTA
  • Temel Pastacılık Ve Uygulamaları
  • Çikolatalar Ve Uygulamaları
  • Temel Pastacılık Teknikleri
  • Son Sınav
EĞİTİM SETİ
  • EKS Aşçı Ceketi (2 Adet)
  • Aşçı Önlüğü (2 Adet)
  • Aşçı Kepi (1 Adet)
  • Ceyo Marka Terlik (1 Adet)
  • Zwilling Marka 8’li, Kılıflı Bıçak Seti
  • EKS Sırt Çantası
  • EKS Defter
  • * Öğrencilerimize eğitim seti ücretsiz olarak verilecektir.
Eğitim Ücreti ve Dönem Başlama Tarihleri,
Ders Gün ve Saatleri

Profesyonel Temel Aşçılık Eğitimi

19.000 TL(KDV DAHİL)

Eğitim Süresi

8 AY